Arcadie Barbăroșie, despre reforma Guvernului: Este orientată spre schimbarea miniștrilor, dar nu spre eficientizarea guvernării

Arcadie Barbăroșie, despre reforma Guvernului: Este orientată spre schimbarea miniștrilor, dar nu spre eficientizarea guvernării

Cunoscutul analist politic, Arcadie Barbăroșie nu este sigur că o eventuală demisie a Guvernului Filip poate fi considerată cea mai scurtă cale pentru a se desfășura alegerile parlamentare anticipate, după cum spune Preşedintele Igor Dodon, întrucât „sunt multe chestiuni care trebuie analizate”.

Contactat de OFICIAL.md, Arcadie Barbăroșie a vorbit despre declarațiile șefului statului cu privire la un nou Cabinet de miniștri, menţionând că, „acest lucru este realizabil, pentru că reforma aceasta are și drept scop să schimbe miniștrii”.

Totodată, referindu-se la o eventuală demisie a Guvernului, care ar conduce spre desfășurarea alegerilor anticipate, el a spus: „Aici trebuie de analizat, trebuie să ne uităm în Constituție, să vedem clar ce e prevăzut dacă nu este ales un nou Guvern între timp, dacă nu este numit un nou Prim-ministru. Sunt multe chestiuni care trebuie analizate și nu mi se pare lucrul acesta corect”, a spus analistul.

În context, Arcadie Barbăroșie a vorbit şi despre necesitatea reformei Guvernului, menţionând că ea „este absolut necesară și trebuie realizată”. „Acest plan este bun, cu excepția câtorva ministere, unde se mai poate de discutat, dar în general ea este bună. Totuşi, momentul când și cum este întreprinsă această reformă trezește adânci bănuieli că ea este de fapt orientată spre schimbarea miniștrilor și nu spre eficientizarea guvernării”, a declarat analistul politic.

Mihaela Conovali

Share