Opt cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova

Opt cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– șapte persoane nu au respectat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– trei tentative de trecere ilegală a bunurilor peste frontieră;
– trei persoane au prezentat documente falsificate;
– opt cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– două încălcări privind regulile de folosire a vinietelor și de exploatare a vehiculelor;
– două persoane în conflict cu legea au fost reținute, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

La trei cetățeni moldoveni nu le-a fost autorizată intrarea în Uniunea Europeană, iar la un conațional în Federația Rusă.

Potrivit datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, în punctele de trecere, fluxul de persoane a constituit 60 307 traversări, dintre care 30 735 înregistrate pe sensul de ieșire din  R. Moldova. La fel, din numărul total de traversări persoane, 35 291 au constituit trecerile cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 12 589 traversări, dintre care autovehicule cu numere de înmatriculare străine – 6 232 traversări.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier prin oferirea posibilității de a opta pentru un traseu cât mai puțin aglomerat, pe prima pagina a site-ului Poliţiei de Frontieră poate fi vizualizată aplicația „TRAFIC ONLINE”. Aplicația pune la dispoziție informații privind media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru categoriile de mijloace de transport: autoturisme/autocare și camioane.

Rugăm călătorii să tranziteze toate punctele de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor.

 

Maria Roșca

Share