Reclamațiile depuse de cetățeni, în perioada sărbătorilor pascale, la Agenția pentru Protecția Consumatorilor

Reclamațiile depuse de cetățeni, în perioada sărbătorilor pascale, la Agenția pentru Protecția Consumatorilor

În perioada sărbătorilor pascale numărul petițiilor s-a diminuat ușor. Astfel, în perioada 10-13 aprilie, consumatorii au depus 15 reclamații, care se referă, atât la produse neconforme, cât și la servicii neconforme.

Săptămâna trecută, cele mai frecvente dintre petiții s-au referit la reclamarea mai multor clause abuzive în contractele de împrumut din cadrul organizațiilor de micro-finanțare existente (4 reclamații).

De menționat că, petiționarii au apelat la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, din motiv că, au procurat mai multe produse neconforme care s-au defectat în termenul de garanție al acestora și anume, dispozitive digitale precum, computere (2 reclamații), telefoane mobile (4 reclamații), dar și un televizor.

În perioada Sărbătorilor Pascale, un consumator a depus o plângere și în privința mobilierului foarte costisitor pentru locuință, pentru care nu a fosr respectat termenul de instalare.

Întru a-și revendica drepturile, consumatoarele, care au ținut să-și etaleze frumusețea în această perioadă, au solicitat restituirea banilor  de la reprezentanții unor saloane de înfrumusețare pentru realizarea neconformă a manichiurei, dar și, restiturea contravalorii pentru îndreptarea neconformă a părului cu keratină.

Mihaela Rotari

Share