Președintele CEC: De votul fiecăruia dintre noi depinde modul cum va fi guvernată țara în următorul mandat parlamentar (doc)

Președintele CEC: De votul fiecăruia dintre noi depinde modul cum va fi guvernată țara în următorul mandat parlamentar (doc)

Comisia Electorală Centrală (CEC) și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) au lansat, astăzi, o campanie de informare și educare civică în domeniul electoral pentru anul 2018 – „Democrația contează!”, informează Oficial.

Președintele CEC, Alina Russu, a declarat că instituția este pregătită să facă față noului examen electoral din toamnă.

„În acest sens, echipa CEC este în continuu proces de auto instruire, perfecțiune pentru a organiza scrutinul în cele mai bune condiții și în așa măsură ca scrutinul să se desfășoare cât mai corect și mai transparent organizat. Democrația contează este sloganul campaniei noastre de informare și educare a alegătorilor pe care noi, împreună cu colegii de CICDE, o vom implementa cu suportul partenerilor naționali și partenerilor externi pe parcursul acestui an. Este mesajul care vrem să ajungă la fiecare dintre cetățeni, pentru că de votul fiecăruia dintre noi depinde modul cum va fi guvernată țara în următorul mandat parlamentar. Este deosebit de important ca noi să comunicăm cât am mult cu cetățenii și să o facem, fața în față cu cetățeanul, în așa măsură ca toată informația care este disimilată, inclusiv și prin materialele didactice, materialele informative să ajungă mai departe. Ne adresăm cetățenilor, principalilor beneficiari ai campaniei, să participe la activitățile noastre de informare, inclusiv să distribuie materialele noastre care le vor primi”, a precizat Russu.

Totodată, președinta CEC a menționat că, în cadrul campaniei, își propun să se întâlnească cu cetățenii în circa 16 dintre circumscripțiile electorale. „CICDE a lansat realizarea activităților sale prin ședințele de HUB electoral. Informarea și educarea tinerilor alegători va reprezenta cu siguranță o prioritate, vom organiza mai multe activități practice, inclusiv lecții informative, școli electorale, jocuri interactive, forumuri regionale. Vom informa și cetățeni din diasporă, respectiv la toate punctele de trecere de frontieră, colaboratorii vamali vor oferi cetățenilor care vin și pleacă din RM plinte informative privind noul sistem electoral de vot, procedura de vot. Vom crea puncte de informare la Ambasade și la Consulate, iar comunicarea va fi operată și cu ajutorul tehnologiilor moderne, prin rețele de socializare, paginile oficiale ale instituțiilor de stat”, a mai spus Russu.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Doina Secrieru

Share