Vlad Filat merge la Riga. Află ce va face acolo!

Vlad Filat merge la Riga. Află ce va face acolo!

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, va efectua o vizită de lucru la Riga, Letonia. Despre ce va face acolo, politicianul a vorbit într-un interviu pentru unimedia.md.

“Voi avea o deplasare la Riga, unde voi participa, împreună cu premierul Chiril Gaburici, la întâlnirea liderilor de partide membre PPE din ţările Parteneriatului Estic. Această întrevedere va precede Summit-ul Parteneriatului Estic, un eveniment de maximă importanţă pentru Republica Moldova, pentru parcursul nostru European”, a declarat liderul PLDM.

În context, el a amintit de relația dintre PLDM și Partidul Popular European (PPE).

“Ţin să amintesc, cu această ocazie, că PLDM este parte a celei mai mari familii politice europene – PPE, care conduce, astăzi, majoritatea structurilor Uniunii Europene. PPE este forţa care dă tonul evenimentelor în Europa, fiind reprezentat de un număr impresionant de şefi de state şi de guverne, şi noi ne mândrim cu faptul că din afilierea noastră politică la această mare familie europeană reies rezultate bune pentru Republica Moldova. Dacă astăzi avem Acord de Asociere, Acord de Liber Schimb, Acord de liberalizare a vizelor cu UE, să ştiţi că un rol important în obţinerea acestor rezultate l-au jucat partenerii noştri din PPE, care ne-au fost tot timpul alături şi ne-au susţinut în realizarea aspiraţiilor noastre”, a menționat Vlad Filat.

Președintele PLDM a mai spus că, „colaborarea cu PPE va fi, şi în continuare, una benefică pentru RM”.

Amintim că, în perioada 21-22 mai a.c., la Riga, Letonia, se va desfășura cel de-al patrulea Summit al Parteneriatului Estic.

Mihaela Rotari

Share