Cum să slăbeşti cu mămăligă

Cum să slăbeşti cu mămăligă

Mamaliguta e utila celor care sufera de obezitate, deoarece acest aliment confera o senzatie de satietate extrem de rapida, datorita fibrelor alimentare din compozitia sa. Studiile de specialitate au aratat ca la persoanele care consuma regulat porumb, anumite probleme generate de hipotiroidie, cum ar fi ingrasarea, somnolenta, lipsa de tonus fizic si mental, sunt reduse considerabil.

Gastrita hiperacida si ulcerul sunt ameliorate de consumul de mamaliga calda in loc de paine, malaiul avand, pe langa efectul de reducere a aciditatii, si o actiune usor calmanta, sedativa, potrivit taifasuri.ro. Studiile de nutritie si biochimie alimentara au aratat ca mamaliga consumata frecvent amelioreaza si afectiuni cum ar fi reumatismul, diabetul, menstruatiile dificile cu sangerari abundente, anexita si metroanexita, litiaza renala si hepatita.

Malaiul se poate prepara in multe feluri: turta in spuza, malai in test (malaias), malai in tava, terci, pasat, bulz, chitac sau cocartau. Porumbul ca atare se mai mananca si fiert (in oala), fript (la spuza) sau facut floricele (la tigaie). Mamaliga e si ea de doua feluri: pripita si fiarta. Cea pripita se prepara punand malai putin cate putin in apa sarata fierbinte, asa incat mamaliga sa fiarba in mod egal toata. Fierberea dureaza mai putin decat la cea vartoasa, potrivit bzi.ro.

In acest caz, malaiul se pune tot dintr-o data in apa sarata, se lasa sa fiarba pana incearca de mai multe ori sa dea in foc, ca laptele. Atunci se sparge cu facaletul. La sate, mamaliga vartoasa nu se taie cu cutitul, ci cu sfoara. Terciul de malai nu e altceva decat mamaliga pe jumatate lichida, pe care o mancau copiii cu placere cu felii de branza sau cu zeama de prune. Pasatul este tot un fel de terci, insa malaiul din care e facut e mai grunjos, mai mare si mai tare. Cocolosul sau bulzul se face din branza invelita in mamaliga si coapta apoi pe carbuni. In unele locuri, malaiul se amesteca impreuna cu dovleac fiert.

 
Dieta

Micul dejun: mamaliga fierbinte, cat mai cruda, amestecata in mod traditional cu un ou moale si lactate.

Pranz: alimente obisnuite, dar inlocuiti painea cu mamaliga

Cina: lapte batut sau iaurt cu mamaliga.

Share