Dodon, la întrevedere cu Hogan: Acțiunile misiunii diplomatice americane sunt inacceptabile

Dodon, la întrevedere cu Hogan: Acțiunile misiunii diplomatice americane sunt inacceptabile

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, spune despre o întrevedere de lucru cu Dereck J. Hogan, Ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova. În debutul discuției, Dodon declară că din numele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, și-a exprimat îngrijorarea „în legătură cu imixtiunea factorilor externi în procesul electoral”, informează OFICIAL.

„În special, m-am referit la vizitele dlui Hogan la Comisia Electorală Centrală, în toiul campaniei electorale, care ar putea fi calificate ca tentativă de a influența procesele politice din Republica Moldova, ceea ce nu corespunde statutului diplomatului și încalcă art. 41 al Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, din anul 1961”, se arată într-o declarația a socialistului

În același timp, Dodon spune că i-a înmânat Ambasadorului Statelor Unite o scrisoare în care sunt expuse acțiunile misiunii diplomatice americane: „În opinia noastră, sunt inacceptabile și nu corespund practicilor dreptului internațional”, comunică politicianul.

1 2

Mihaela Conovali

Share