Declarație: În febra electorală, Igor Dodon trece măsura cu atacurile la adresa Guvernului

Declarație: În febra electorală, Igor Dodon trece măsura cu atacurile la adresa Guvernului

„În febra electorală Igor Dodon trece măsură cu declarațiile hazardate și atacuri la adresa Guvernului, deși dânsul parcă nu este candidat la nici o funcție în cadrul acestui scrutin. Două luni noi am negociat acordul de conlucrare și cel mai insistent a promovat aceasta ideea Președintele. Documentul prevede colaborare și interzice critica publică” – aceasta comunică deputatul blocului ACUM, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, informează OFICIAL.

„Chiar dacă avem doctrine diferite, am respect profund față de foarte mulți colegii mei din Parlament – deputații PSRM. Patru luni de activitate au demonstrat cu lux de amănunte că în cele mai grele situații am putut identifica soluții. Dar ceea ce face Dodon nu aduce plus valoarea cooperării noastre în beneficiul cetățenilor. Igor Nicolaevici, nici deputații și nici membrii Guvernului nu vă sunt „ребята”. Noi n-am păscut vaci împreună la Sadova. Terminați cu aceasta aroganța unui vojdi al poporului. Noi am avut pe unu. Cănd el controla puterea, practic nu v-am auzit să ieșiți cu indicații executivului și niciodată n-ați venit în Parlament cu discursuri. Mai citiți Constituția și să țineți cont că Moldova este o republica parlamentară”, a scris Slusari, pe o rețea socială.

„Toate deciziile strategice ale guvernării au fost luate cu participarea dumneavoastră. Inclusiv modificările la politica fiscală. Eu personal niciodată n-am ascuns poziția mea critică față de FMI, dar toți conștientizam în ce stare finaciară am preluat țara. Despre acest lucru, în afară consilierului dumneavoastră, moștenit de la Plahotniuc, nu odată au vorbit și mulți deputați de la PSRM. Ne-am asumat toți necesitatea restabilirii strângente a relațiilor cu FMI ca condiției reluării finanțării macrofinanciare de la UE. Cunoașteți foarte bine că nici în blocul ACUM, nici în cadrul majorității parlamentare NICIODATĂ nu s-a discutat majorarea impozitelor pe venit pentru anul viitor. Este un FALS. Pentru ce vă jucați acum în erou țării, care a salvat veniturile oamenilor ? Mai ales că anume PSRM tot timpul a pledat pentru sistemul progresiv de impozitare a persoanelor fizice. Dar declarația dumneavoastră că puteți face întro săptămână coaliția cu democrați este una total destructivă”, a mai adăugat Slusari

„Eu sunt un om autocritic și văd rezerve în activitatea construcției noastre de guvernare. Toți cunosc poziția mea și a Platformei DA pe anumite chestiuni. Dar eu prefer să fiu responsabil. Să caut rezolvări la probleme în dialog, cât de greu n-ar fi acesta. Vă propun să terminați goana după popularitatea ieftină. Luați exemplu de la foști colegi de la partidul socialiștilor, la care pretindeți că sunteți liderul neformal”, a conchis el.

Doina Secrieru

Share