Igor Dodon: Situația pe drumurile naționale a devenit extrem de periculoasă

Igor Dodon: Situația pe drumurile naționale a devenit extrem de periculoasă

Președintele țării, Igor Dodon, susține că „situația pe drumurile naționale a devenit nu doar gravă, dar extrem de periculoasă”. „Numărul crescut de accidente rutiere din ultima perioadă, soldate cu zeci de răniți și cu oameni morți, inclusiv copii, trezește un grad înalt de îngrijorare. Se cer luate măsuri urgente, severe, concrete, de maximă eficiență, pentru a pune capăt acestor tragedii”, a mai adăugat șeful statului, informează OFICIAL.

„Constatăm că metodele care au fost și sunt aplicate în prezent de responsabilii pentru securitatea rutieră nu funcționează. Sau oamenii respectivi sunt de o incompetență și indiferență criminală, sau metodele lor sunt depășite. În ambele cazuri, se cer demisii de onoare sau anchete interne și reforme”, a scris Dodon, pe o rețea socială.

În același timp, el s-a adresat – atât Guvernului, cât și Parlamentului Republicii Moldova. „E necesară și o implicare a autorităților superioare. Rog Guvernul și Legislativul să se convoace în comisii speciale pentru a propune un set urgent de modificări la legislație, pentru a înăspri controlul și pedepsele în trafic. Totodată, rog organele abilitate să se concentreze și mai mult asupra combaterii corupției în rândul celor responsabili de securitatea transportului, sub toate aspectele. Siguranța pe drumurile naționale trebuie să devină una dintre prioritățile noastre de bază, fiindcă e vorba de viața oamenilor. Eu, la rândul meu, voi introduce subiectul siguranței în trafic pe agenda următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate. Voi cere identificarea factorilor care s-au făcut vinovați de degradarea situației și voi solicita un plan de acțiuni foarte dure și de maximă responsabilitate, un plan care să fie aplicat cât mai repede posibil. Datoria statului este să asigure protecția cetățenilor și mă voi ocupa personal ca această protecție să fie asigurată la un nivel înalt. Nu se mai poate tolera iresponsabilitatea și haosul care se înregistrează în prezent”, a conchis Dodon.

Mihaela Rotari

Share