ANSP anticipează: După Anul Nou va crește numărul de cazuri noi de COVID

ANSP anticipează: După Anul Nou va crește numărul de cazuri noi de COVID

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) estimează că după Anul Nou se va înregistra o creștere a incidenței și a cazurilor noi de COVID-19, informează OFICIAL.

„În ultimele șapte zile incidența este de 68 de cazuri la 100 de mii populație. Media pe zi a cazurilor de COVID-19 este de 363. Referitor la decese – de la debutul pandemiei de coronavirus au fost înregistrate 9667 de cazuri”, a declarat directorul ANSP, Nicolae Jelamschi, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit informațiilor prezentate, de la începutul pandemiei au fost înregistrate 3 171 de cazuri de import, iar în săptămâna precedentă – 25 cazuri venite din Ucraina, Rusia, România, Italia, Germania, SUA, Polonia, Belarus.

Referitor la campania de imunizare, directorul ANSP a spus că, până în prezent, în Republica Moldova s-au imunizat 1 732 560 de persoane.

Totodată, Jelamschi a declarat că, la moment în stoc sunt peste 760 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19, ceea ce este suficient ca populația să se vaccineze cu doza unu, doi și booster.

Cristina Jicol

Share