Ana Revenco, în vizită de lucru la Inspectoratul de Poliție Ungheni

Ana Revenco, în vizită de lucru la Inspectoratul de Poliție Ungheni

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a fost într-o vizită de lucru la Inspectoratul de Poliție Ungheni. În cadrul întrunirii cu angajații, au fost abordate subiecte cu privire la problemele existente cu care se confruntă polițiștii în activitatea zilnică, precum și identificarea soluțiilor pentru îmbunătățirea și creșterea capacităților profesionale.

Luând în considerație că raionul Ungheni este amplasat la hotar, Ministrul a mulțumit angajaților pentru realizarea sarcinilor duble, precum și pentru dedicația și profesionalismul de care dau dovadă nu doar în asigurarea ordinii publice și a siguranței în traficul rutier, dar și în securizarea și combaterea infracționalității în regiunea transfrontalieră.

,,Mă bucur să văd în fața mea o tânără generație, se simte spiritul de echipă. Este important de menționat faptul că, în comparație cu alte raioane, raionul Ungheni are o rată scăzută la capitolul infracțiuni, fapt care mă bucură. Mă mândresc cu voi și vreau să știți că sunteți un exemplu demn de urmat pentru alți colegi. Vă mulțumesc pentru dedicația, rezistența și implicarea profesionistă în serviciu nobil pe care îl faceți în folosul cetățeanului”, a menționat Ministrul Ana Revenco.

De asemenea, au fost abordate subiecte privind problemele existente la locul de muncă, precum și posibilele soluții întru îmbunătățirea acestora.

,,La fel ca în alte subdiviziuni, problema salarizării și condițiile de muncă sunt primele pe care le aud de la colegi. Să știți că aceste două particularități se regăsesc în agenda mea. Țin să menționez că am restabilit relațiile cu partenerii externi, ceea ce înseamnă că vom putea mișca lucrurile din loc treptat, dar sigur. De asemenea, mi-am propus să dotăm subdiviziunile MAI cu echipamente digitalizate și inteligente, pentru ca schimbul de date să fie cât mai rapid, iar intervenția polițiștilor cât mai promptă și eficientă, fie în domeniul siguranței rutiere, ordinii publice sau prevenirii infracționalității transfrontaliere. Voi face tot posibilul ca să oprim migrația în sistemul afacerilor interne și să menținem tânăra generație”, a punctat Ana Revenco.

Un alt subiect abordat de doamna Ministru a fost sărbătorile de iarnă, care presupun infracțiuni de sezon. În acest context, Ministrul Ana Revenco a trasat în calitate de sarcini o conlucrare strânsă a angajaților inspectoratului cu celelalte subdiviziuni ale MAI, dar și cu Administrația publică locală, astfel încât să se realizeze un front comun întru asigurarea siguranței cetățenilor în perioada sărbătorilor.

Totodată, aflându-se în raionul Ungheni, Ministrul Ana Revenco a avut o întâlnire cu conducerea Consiliului Raional și primarii localităților raionului Ungheni. În cadrul întrunirii, primarii au dat asigurări că atât polițiștii, cât și polițiștii de frontieră și salvatorii se implică activ și profesionist în activitățile locale și rurale.

Un alt subiect a fost lacunele existente în serviciu comun, printre care se enumeră lipsa spațiului de muncă, lipsa autoturismelor de serviciu sau chiar lipsa polițiștilor de sector în unele localități. Astfel, doamna Ministru a menționat că în lupta cu criminalitatea este foarte importantă conlucrarea angajaților MAI cu primarii, APL-urile și cadrele didactice, pentru că acestea sunt persoanele la care oamenii se adresează cel mai des.

,,Dialogul și implicarea comună ne poate ajuta să aflăm despre problemele oamenilor, iar astfel putem preveni infracțiunile, dar cel mai important, putem asigura cetățenilor siguranța și oferi servicii de calitate”, a specificat Ministrul Ana Revenco.

DSC01905

Share