Deputații au votat: Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară

Deputații au votat: Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară

Parlamentul a votat pentru ridicarea imunității deputatului Partidului „Șor”, Ilan Șor, transmite OFICIAL.

Nouă cereri de ridicare a imunității au parvenit din partea Procurorului General interimar, Dumitru Robu, săptămâna trecută. În cadrul ședinței Comisiei juridice, numiri și imunități din această săptămână s-a aprobat ridicarea imunității deputatului.

În cadrul ședinței Parlamentului, Procurorul General interimar a menționat că, cererile parvin ca urmare a săvârșirii infracțiunilor: fals în declarațiile de avere, organizarea unui grup criminal organizat pentru devalorizarea mai multor bănci, spălarea banilor în proporții deosebit de mari, crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie săvârșită de o organizație criminală în proporții deosebit de mari, spălarea banilor săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari, concesionarea activelor Aeroportului Internațional Chișinău, delapidarea averii străine săvârșită în proporții deosebit de mari, sustragerea banilor din BEM.

Potrivit Procurorului General interimar bunurile vor fi sechestrate, iar Procuratura va solicita extrădarea deputatului.

Ridicarea imunității lui Ilan Șor a fost votată de majoritatea deputaților prezenți în sală pe fiecare capăt de acuzare.

Cristina Parfeni

Share