Apelul Partidului Schimbării către Guvern

Apelul Partidului Schimbării către Guvern

Partidul Schimbării (PS), în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, a lansat un apel către Guvern în contextul datoriei la gaz – „să fie extrem de precaut și să protejeze interesele naționale și cetățeanul”, informează OFICIAL.

Astfel, partidul, cu referire la faptul că prin Protocolul din 29 octombrie 2021, p. 5, Republica Moldova și-a asumat obligația să efectueze un audit al datoriei malului drept, a venit cu o opinie publică cu privire la sarcinile care trebuie soluționate de misiunea de audit pentru stabilirea valorii obiective a datoriei la gaz.

„Abordarea acestui subiect conform Protocolului nu va permite stabilirea adevărului și a datoriilor reale, or acestea nu pot fi analizate separat.

Pentru a stabili valoarea reală a datoriilor este nevoie de efectuat un audit al conformității S.A. „Moldovagaz”, care va include procesul de fondare a societății, de formare a patrimoniului, fraudele comise pe parcurs de zeci de milioane de dolari, plățile frauduloase pentru consumul malului stâng de peste 220 milioane$ și istoricul/modul de formare a datoriilor”, se spune în declarația PS.

Prin efectuarea „auditului datoriei” – mai spun reprezentanții partidului, precum este stipulat în Protocol, riscăm să includem în facturile cetățenilor peste 2 miliarde de lei anual pentru următorii 5 ani.

„Republica Moldova trebuie să-și apere interesele naționale și să-și protejeze cetățenii și interesele acestora”, a subliniat conducerea PS.

Cristina Gurez

Share