Ofițerii de legătură ai Poliției Federale Judiciare Germane – în vizită la Poliția de Frontieră

Ofițerii de legătură ai Poliției Federale Judiciare Germane – în vizită la Poliția de Frontieră

Conducerea Poliției de Frontieră a primit în vizită pe ofițerii de legătură ai Poliției Federale Judiciare Germane (BKA) pentru România și Republica Moldova, Timo Brühl și Heiko Lieser.

În debutul discuțiilor, șeful interimar al IGPF, Petru Corduneanu, a exprimat recunoștință partenerilor germani pentru susținerea continuă a Poliției de Frontieră în consolidarea capacităților operaționale, precum ar fi combaterea migrației ilegale, prevenirea traficului de ființe umane și contracararea altor criminalități transfrontaliere.

La rândul lor, partea germană a evocat importanța dezvoltării colaborării existente între instituții, totodată, menționând despre deschiderea Poliției Federale Judiciare privind acordarea suportului necesar Poliției de Frontieră a Republicii Moldova.

În acest sens, interlocutorii au abordat conlucrarea moldo-germană din perspectiva intensificării lucrului operațional, diversificării activităților de interes comun, dar și de îmbunătățire a capacităților profesionale, prin identificarea domeniilor de instruire a polițiștilor de frontieră.

Întrevederea a fost încheiată cu optarea unanimă pentru un dialog bilateral mai eficient şi productiv pe toate segmentele de activitate frontalieră.

Cristina Pendea

Share