Două tentative de vânătoare ilegală la frontieră au fost depistate de polițiști

Două tentative de vânătoare ilegală la frontieră au fost depistate de polițiști

Poliţiştii de frontieră din regiunea de NORD a ţării au contracarat două tentative de vânătoare ilicită în perioada nocturnă. Bărbaţii au recunoscut că intenţionau să vâneze în zona de frontieră, mai mult aceştia deţineau asupra lor şi arme. Incidentele au fost consemnate în mai puțin de 12 ore.

Primul caz a fost înregistrat la Sectorul Poliţiei de Frontieră Lopatnic, în data de 10 februarie. Conform unei informaţii operative, în jurul orei 21:40, patrula de la Sector a identificat în zona de frontieră un tractor de model T-16M. În imediata apropiere a mijlocului de transport, doi bărbaţi aruncau momeală pentru animale. În timpul verificărilor, asupra conaţionalilor de 41 şi respectiv 57 de ani, au fost depistate două arme lungi cu ţeavă lisă de model IJ-58, calibrul 12 mm şi CIFSAN AV TYFEXCLERI 555, cal. 12 mm. La fel, bărbaţii deţineau şi 10 cartuşe (șapte – cal.12,70mm, trei – 12,77 mm). Persoanele erau în posesia permiselor de portarmă, însă, conform normelor legale, aceştia nu aveau dreptul să vâneze în perioada nocturnă şi nu aveau avize pentru desfăşurarea şedinţelor de vânătoare, eliberate de către subdiviziunea de frontieră. În declarații aceștia au recunoscut că intenţionau să vâneze vulpi.

Cel de-al doilea caz a avut loc pe direcţia Criva – Podvirne. La ora 02:30, angajaţii Sectorului Poliţiei de Frontieră Criva au depistat un conaţional de 39 de ani din r-nul Briceni, aflat la o distanţă de 1500 m de la linia frontierei de stat. Bărbatul deţinea o armă pneumatică cu ţeavă ghintuită, de model TORUN 201, fără acte de rigoare. Acesta a declarat că a ieşit la plimbare să vâneze animale sălbatice.

În ambele cazuri armele au fost ridicate şi transmise către laborator pentru stabilirea tehnico-științifică balistică. Pe numele bărbaţilor au fost întocmite procese-verbale de constatare a faptei, conform prevederilor art. 233 Cod Penal al R. Moldova şi art. 332 (alin.1) CC al RM.

Cristina Pendea

Share