PSRM vine cu o altă candidatură la funcția de Premier

PSRM vine cu o altă candidatură la funcția de Premier

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), în cadrul unui briefing de presă, a anunțat despre ultima decizie a executivului politic al PSRM – de a nu vota candidatura Premierului desemnat Natalia Gavriliță și de a veni cu numele unei noi candidaturi, informează OFICIAL.

Igor Dodon, liderul socialiștilor, a spus că, ceea ce se întâmplă astăzi la Parlament este un spectacol de prost gust.

„Programul lor de guvernare este o parodie, e o listă de fraze. PSRM nu are de gând să încurajeze un astfel de comportament iresponsabil. Decizia noastră este de a nu vota acest guvern”, a spus Dodon.

În acest fel, liderul socialiștilor a anunțat: „Noi am luat decizia de a veni cu o propunere serioasă de Premier, pe care o vom înainta chiar astăzi Președintelui. Lansăm inițiativa de a forma o majoritate parlamentară, cel puțin din 51 de deputați, care va activa pe aceasta perioadă de tranziție – până la anticipate”.

La fel, Dodon a spus că fracțiunea PSRM a semnat pentru această candidatură. „Îndemnăm și alți deputați să se alăture. Numele candidatului pe care îl înaintăm este Mariana Durleșteanu, fost ambasador al Republicii Moldova la Londra și fost ministru al Finanțelor”, a conchis Dodon.

Mihaela Conovali

Share