Valeriu Streleț: Nu voi face prea multe declarații publice până la investirea Guvernului AIE III

Valeriu Streleț: Nu voi face prea multe declarații publice până la investirea Guvernului AIE III

Liberal-democratul Valeriu Streleț a explicat pe o rețea de socializare de ce a acceptat promovarea sa în funcția de premier.

– Maia Sandu, pe care o respect mult și o admir, nu a întrunit susținerea consensuală a părților semnatare ale Acordului AIE III pentru funcția vizată. Totodată, cred cu fermitate că obiectivele care și le-a propus pot fi atinse printr-o abordare complexă, sistematizată și etapizată, pornind chiar de la prevederile Acordului de constituire a AIE III;
– O eventuală perpetuare a stării de incertitudine și instabilitate politică poate avea efecte ireversibile, generând o reacție în lanț de destabilizare sistemică. Acest lucru și-l doresc cu ardoare toți inamicii interni și externi ai Republicii Moldova. Nu avem timp de pierdut!
– Suntem într-o profundă criză economică, politică, socială și morală, generată de fraudele din sectorul financiar-bancar, corupție, lipsa unor repere de dezvoltare și ineficiența instituțiilor publice. Cu cât mai repede va fi investit un Guvern pro european, susținut de o majoritate politică clar definită – cu atât mai repede vom putea soluționa eficient provocările fără precedent care ne stau în față.
– În final, sunt un om de partid care respectă și onorează responsabilitățile care i-au fost delegate. Colegii mei mă susțin și mă voi consacra deplin pentru a avea și susținerea oamenilor țării noastre
Nu voi face prea multe declarații publice până la investirea Guvernului AIE III, concentrându-mă pe definitivarea programului de activitate a Guvernului și consultările cu partenerii sociali relevanți: mediul academic, sindicate, patronate, societatea civilă, mediul de afaceri ș.a.. Este motivul din care rog reprezentanții mass-media să primească cu înțelegere preocupările mele din această perioadă, cu promisiunea că voi fi cooperant cu presa în exercitarea mandatului la Guvern”, a menționat candidatul PLDM.

 

Maria Roşca

 

Share