Maia Sandu: Conducerea celor două partide a refuzat categoric să discute cu mine

Maia Sandu: Conducerea celor două partide a refuzat categoric să discute cu mine

Ministra Maia Sandu a mulțumit tuturor pentru sprijinul și încrederea acordate în ultimele zile și a precizat că susținerea oamenilor înseamnă enorm de mult pentru ea și a determinat-o să accepte responsabilitatea mandatului și să înceapă dialogul pentru desemnarea în calitate de prim-ministru al Republicii Moldova.

“Totodată, trebuie să înțelegem cu toții că buna funcționare a unui stat nu poate fi asigurată de o singură instituție, fie ea și guvernul. Un stat de drept se bazează pe un ansamblu de instituții care trebuie să funcționeze armonios, sincronizat și să aibă obiective și interese comune, respectiv bunăstarea cetățeanului și progresul societății”, a scris ea, în contextul acceptării funcției de premier.

Maia Sandu susține că decizia de a-și asuma conducerea guvernului nu este suficientă pentru atingerea acestor obiective în lipsa unei viziuni comune despre democrație a tuturor instituțiilor de care depinde funcționarea statului. Prim-ministrul nu poate rezolva singur problemele curente cu care se confruntă economia și societatea Moldovei, atît timp cît alte instituții ale statului nu funcționează corect, fapt evident pentru oricine din cele întîmplate în ultimele luni. Am încercat să explic aceste lucruri liderilor care au creat alianța de guvernare, însă, cu regret, nu am avut această șansă, deoarece conducerea celor două partide (PL și PD) a refuzat categoric să discute cu mine”, a adăugat ea.

Demnitara a mai spus: “Îmi exprim, încă o dată, convingerea că această țară va avea șansa să devină un stat democratic, care să ofere un trai decent cetățenilor săi, dacă oamenii onești și profesioniști vor reuși să-și unească eforturile pentru a împinge lucrurile în direcția dorită de toți”.

 

Doina Secrieru

Share