Olympic Fest 2019 – la Chișinău. Amatorii sportului sunt așteptați la eveniment

Olympic Fest 2019 – la Chișinău. Amatorii sportului sunt așteptați la eveniment

La 18 mai, ora 15:00, în Piața Marii Adunări Naționale sunt așteptați amatorii sportului pentru a participa la sărbătoarea –  Olympic Fest 2019, informează OFICIAL.

Festivitatea este marcată anual, în a treia zi de sâmbătă a lunii mai și consemnează Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice. Ediția din acest este dedicată Jocurilor Europene din Minsk 2019, care se vor desfășura în luna iunie. Sărbătoarea Olympic Fest este organizată de Comitetul Național Olimpic și Sportiv, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Primăria municipiului Chișinău și Fundația Campionilor Olimpici.

Evenimentul va demara cu o Paradă a elevilor de la școlile sportive, fiind urmată de Cursa Olimpică, care anul acesta a ajuns la cea de-a 28 ediție.

La Cursa Olimpică participă toți doritorii, indiferent de vârstă sau abilități fizice. Aceasta reprezentă o acțiune de solidarizare pentru un mod de viață activ și sănătos. Toți participanții la Cursă se consideră învingători și primesc câte un tricou olimpic și o sticlă de apă. Startul Cursei se va da la orele 16:00.

Primii 4000 de participanți, care vor ajunge primii la linia de sosire după parcurgerea distanței de 3,5 km a Cursei vor primi și un număr de participare la Tombolă. Astfel cei mai norocoși  se vor alege cu diferite premii: boxă portativă, haveboard, trotinetă, bicicletă, etc.

Totodată, timp de o zi, Piața Marii Adunări Naționale se va transforma într-un festival al sporturilor, participanții având ocazia să practice alături de cei mai buni sportivi și antrenori diverse probe sportive, precum taekwondo-ul, trânta, tenisul, tirul cu laser, scrima, karate-ul, baschetul, atletismul, tenisul de masă, badmintonul, etc. Pe tereneul de fotbal va avea loc un turneu între tinerii sportivi de la cluburile Zimbru, Dinamo, Buiucani și Moldprogress. Federația Sportului Școlar va organiza nouă stații de pregătire fizică pentru toți doritorii: sărituri cu coarda, flotări, ridicarea greutății, sărituri în lungime, etc.

În același timp, Olympic Fest va include în program și diverse competiții pentru cei mai tineri sportivi: Campionatul părinților la alergat cu cărucioare, Campionatul bebelușilor care merg de-a bușilea. Pentru a încuraja mișcarea, dar și distracția în rîndul părinților și copiilor, în Piață va fi amenajat de asemenea un Orășel al Copiilor, un spațiu special pentru cei mai mici participanți la Olympic Fest.

La orele 18:30 va avea loc o tombolă cu premii oferite de CNOS și partenerii acestuia.

Mihaela Rotari

Share