O viaţă mai uşoară pentru 3 sate din raionul Hînceşti

O viaţă mai uşoară pentru 3 sate din raionul Hînceşti

Locuitorii satelor Sofia, Bălceana și Negrea din raionul Hîncești vor fi conectați la un sistem de canalizare centralizat.

Cu această veste minunată a venit Tudor Meşina, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru, chiar de hramul satului Sofia (09 octombre 2014).

Un acord privind construcția unei stații de epurare a apelor uzate, dar și extinderea sistemului de canalizare a fost semnat în după-amiaza zilei de ieri între autorităţile locale din cele trei sate, Consiliul raional Hîncești şi Agenția de Dezvoltare Regională Centru

„Staţia de epurare care va fi construită va face viața de zi cu zi a oamenilor din cele trei sate mai ușoară”, a menţionat Tudor Meşină.

În cadrul proiectului vor fi construite o stație de epurare, 3 stații de pompare a apelor uzate și aproximativ 28 de km de canalizare. Capacitatea stației de epurare va fi de 200 m3 pe zi.

Pentru noul sistem de canalizare au fost alocate peste 21 de milioane de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, scrie adrcentru.md

Doina Secrieru

Share