Fotbal în grădinițe. Instruire pentru educatorii de la instituția preșcolară nr. 139 din Chișinău

Fotbal în grădinițe. Instruire pentru educatorii de la instituția preșcolară nr. 139 din Chișinău

Grădinița nr.139 „Universul” din sectorul Botanica al Chișinăului a găzduit un eveniment de formare pentru cadrele didactice, în cadrul proiectului „Fotbal în Grădinițe”. La cursuri au participat 22 de educatori ce activează în instituția preșcolară. Sesiunile au avut ca scop familiarizarea cadrelor didactice cu noțiunile de bază ale fotbalului, metodele de predare adaptate vârstei preșcolare și implementarea activităților sportive pentru micuți. Instruirea a cuprins atât partea teoretică, cât și cea practică.

Totodată, a avut loc prezentarea ghidului „ABC-ul fotbalului pentru copii”, ca un instrument esențial pentru educarea celor mai mici pasionați ai sportului rege.

De menționat că la invitația Svetlanei Lungu, directoarea IET nr. 139, printre cei prezenți au fost și Diana Bulgaru, managera proiectului Grassroots Moldova, dar și Cristina Braga și Daniela Cebotari, managerele proiectelor Grassroots, care au accentuat importanța educației sportive timpurii și impactul pozitiv al acesteia asupra dezvoltării fizice și sociale a copiilor.

Amintim că în perioada 3-5 septembrie, s-au desfășurat, în premieră, cursurile de formare pentru cadrele didactice implicate în proiectul „Fotbal în Grădinițe”. Evenimentul a reunit peste 120 de profesori din 62 de grădinițe din întreaga țară, având ca scop pregătirea acestora pentru implementarea activităților fotbalistice dedicate preșcolarilor. La aceste cursuri au participat câte 1-3 educatori din fiecare instituție, care ulterior vor transmite cunoștințele și informațiile colegilor lor, asigurând astfel extinderea educației sportive în toate grădinițele implicate.

Fiecare instituție de învățământ preșcolar participantă la Proiectul „Fotbal în grădinițe” a primit din partea FMF un set de inventar sportiv (10 mingi, 10 colete, 5 veste, plasă pentru mingi, pompă de aer, un set de porți, scară de antrenamente) pentru organizarea și sporirea calității antrenamentelor.

Share