Fotbal pe plajă. Moldova și-a aflat adversarele pentru calificările europene la FIFA Beach Soccer World Cup 2025

Fotbal pe plajă. Moldova și-a aflat adversarele pentru calificările europene la FIFA Beach Soccer World Cup 2025

Naționala Moldovei la Fotbal pe Plajă și-a aflat adversarele pentru calificările europene la FIFA Beach Soccer World Cup 2025. Tragerea la sorți oficială pentru turneul preliminar a avut loc în Andalucía, Cádiz, Spania. „Tricolorii” vor evolua în grupa D alături de reprezentativele similare din Belarus, Turcia și Belgia. Acest turneu, programat să se desfășoare între 4 și 13 octombrie 2024, va stabili cele patru echipe care se vor alătura selecționatelor deja calificate în baza ratingului BSWW la turneul final din Seychelles care se va desfășura în perioada 1-11 mai. Data și ora meciurilor vor fi anunțate de site-ul fmf.md în timp util.

Echipe participante și procedura de tragere la sorți:

În competiție participă 24 de echipe naționale, repartizate în 6 grupe. Tragerea la sorți s-a desfășurat conform clasamentului BSWW actualizat, cu Spania, în calitate de țară gazdă, fiind plasată automat în Grupa A. Restul echipelor au fost distribuite în urne valorice, ținându-se cont de clasamentele lor. Tragerea la sorți a fost marcată de câteva restricții, printre care interdicția ca Belarus și Ucraina să fie plasate în aceeași grupă.

Grupele stabilite:

Grupa A: Spania, Azerbaidjan, Anglia, Georgia

Grupa B: Italia, Cehia, Danemarca, România

Grupa C: Portugalia, Germania, Estonia, Kazahstan

Grupa D: Belarus, MOLDOVA, Turcia, Belgia

Grupa E: Elveția, Franța, Lituania, Malta

Grupa F: Ucraina, Polonia, Norvegia, Echipa 24 (încă în așteptare)

După prima fază a grupelor, în care fiecare echipă va juca câte trei meciuri, se va organiza o nouă tragere la sorți pentru faza eliminatorie, denumită optimi de finală. Aceasta va avea loc pe 8 octombrie. Cele 16 echipe calificate vor fi plasate în patru urne valorice, iar în funcție de clasamentele din grupe, vor fi stabilite perechile pentru optimi:

Urna 1: cele mai bune patru echipe din campionii grupelor.

Urna 2: cele mai slabe două echipe campioane și cele mai bune două echipe de pe locul doi.

Urna 3: restul echipelor clasate pe locul doi.

Urna 4: cele mai bune patru echipe de pe locul trei.

După optimile de finală, echipele câștigătoare vor avansa în faza a doua a grupelor, iar cele mai bune două echipe din fiecare grupă vor obține biletele pentru FIFA Beach Soccer World Cup 2025 din Seychelles.

Share