Breșă alarmantă în securitatea Primei Doamne! Cine o păzește pe Carmen Iohannis

Breșă alarmantă în securitatea Primei Doamne! Cine o păzește pe Carmen Iohannis

Din 21 decembrie 2014, prima doamnă a României, Carmen Iohannis și casa lui Klaus Iohannis de la Sibiu sunt păzite non-stop de poliţiştii de la ordinea publică! Asta, deși securitatea ar trebui asigurată de ofiţerii SPP. Alarmant este că soția președintelui este expusă unui pericol, nefiind protejată cu adevărat.

„Paza pentru obiective se face, de regulă, doar patru ore, iar poliţiştii fac program de opt ore. În afara faptului că sunt scoşi 18 poliţişti din dispozitivul de ordine şi siguranţă publică, problema este că ei stau opt ore în picioare. Ar trebui să aibă gheretă, să nu stea în ploaie, în vânt, în ninsoare. Celor care au maşini personale li s-a permis să mai stea în ele să se încălzească, dar benzina e pe banii lor.

Este iarăşi o problemă când trebuie să se ducă la toaletă sau să mănânce.”, a declarat Vasile Lincu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex.

El atrage atenţia că paza obiectivelor nu intră în atribuţiile poliţistului.

„Poliţiştii nu au în atribuţii paza obiectivelor şi nu sunt pregătiţi pentru aşa ceva, nu au experienţă în a evalua pericolele la adresa demnitarilor, lucruri specifice SPP. Putem spune că, fiind păzită doar de poliţişti, nici casa preşedintelui nu e protejată cu adevărat”, a afirmat Vasile Lincu pentru ziarulring.ro

Share