Un moldovean, dat în căutare de autoritățile naționale, reținut la frontieră

Un moldovean, dat în căutare de autoritățile naționale, reținut la frontieră

În rezultatul schimbului operativ de informații și conlucrării cu omologii din Ucraina, s-a reușit reținerea unui cetățean moldovean, care era anunțat în căutare de către Poliția de Frontieră.

Bărbatul de 37 de ani a fost surprins în timp ce traversa ilegal frontiera, din Ucraina în Republica Moldova.

În după masa zilei de ieri, 19 iulie curent, angajații Sectorului Poliției de Frontieră ”Larga” au fost sesizați de către grănicerii ucraineni, precum că un bărbat se deplasează pe direcția Slobozia-Medveja(RM)-Putrino(UA). Operativ, patrula Poliției de Frontieră, aflată în apropiere de locul unde a fost văzută persoana, s-a apropiat și la circa 350 metri de linia de frontieră a reținut intrusul. Acesta s-a dovedit a fi locuitor al satului Drepcăuți, raionul Briceni. Din start persoana a recunoscut că a traversat ilegal hotarul, din lipsa actelor de călătorie.

În cadrul verificărilor suplimentare, s-a aflat că bărbatul nu este la prima sa abatere, ba mai mult este căutat de Poliția de Frontieră pentru comiterea unei infracțiuni similare – trecerea ilegală a frontierei de stat. Totodată, anterior acesta ar fi fost condamnat atât pe teritoriul R. Moldova, cât și în Ucraina, pentru jaf.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările pe caz. În prezent, persoana se află în izolatorul din cadrul IP Briceni, fiind reținută pentru 72 de ore.

Mihaela Rotari 

Share