Pavel Filip, la ședința Guvernului: Cauza acestei întruniri este…

Pavel Filip, la ședința Guvernului: Cauza acestei întruniri este…

După cum informează Oficial, în debutul ședinței, Premierul Filip a precizat că este a treia ședință din această săptămână.

„De fiecare dată ne vom întruni dacă e nevoie. Cauza acestei ședințe de Guvern este de a reuși să ducem până la capăt obiectivele pe care ni le-am propus, luând în considerare că mai avem o săptămână până la finalizarea sesiunii Parlamentului. Astăzi ne-am întâlnit pentru că trebuie să aprobăm un proiect la care s-a muncit foarte mult și ține de un sector, unde, din păcate, mai avem probleme. Vorbesc despre sistemul de sănătate. Împărtășesc și eu și, cred că, și dvs. nemulțumirile cetățenilor față de calitatea serviciilor medicale, care sunt nu tocmai la nivelul așteptărilor. De asemenea, cunoaștem și despre lipsa medicilor din sate”, a precizat Filip.

Potrivit lui, astăzi va fi prezentat proiectul cu referire la reforma medicinei primare.

„De fapt, 80% din necesitățile medicale sunt deservite de medicina primară. În prima etapă, noi am reușit să venim cu reforma sistemului de sănătate publică, care chiar dacă medicina primară se spune că este poarta intrării în sistem, eu cred că prima portiță este sistemul de sănătate publică. Acest proiect este important prin faptul că prima dată venim cu un model care va oferi medicilor de familie posibilitatea de a avea libera practică, ceea ce înseamnă că medicul de familie va primi de Primărie sau va închiria/își va construi singur un cabinet medical, așa cum este în țările din regiune. Eu cred foarte mult în libera practică, pentru că oferă competiție și ceea ce ar însemnă că medicii care vor oferi servicii de calitate vor avea pacienți și vor câștiga mai mult”, a adăugat Premierul.

Andriana Cheptine

Share