Pe mai multe străzi din Capitală vor fi aplicate marcaje rutiere

Pe mai multe străzi din Capitală vor fi aplicate marcaje rutiere

Angajații Întreprinderii Municipale „Exdrupo” vor aplica, începând de astăzi, marcaje rutiere pe mai multe străzi din sectorul Botanica al capitalei. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful întreprinderii, Adrian Boldurescu, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău, relatează moldpres.md.

Potrivit conducerii „Exdrupo”, lucrările vor începe pe bulevardul Dacia, unde va fi aplicat marcaj pe o suprafață de 700 de metri pătrați.

„Pe bulevardul Dacia se va interveni pe parcursul întregii săptămâni, totuși prioritare vor fi trecerile pietonale din apropierea școlilor și grădinițelor. Marcajul rutier nu a fost aplicat până acum din motiv că este necesar ca la suprafața asfaltului temperatura aerului să fie de minim 10 grade Celsius. La lucrări vor participa câte 3-4 echipe de angajați”, a spus Adrian Boldurescu.

Șeful „Exdrupo” a menționat că, pe unele străzi, anul acesta va fi aplicat marcaj rutier bicomponent care este mult mai rezistent. „Până la finele lunii iunie va fi aplicat marcajul pe toate străzile din Chișinău”, a afirmat Boldurescu.

Primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, a remarcat că, în timpul lucrărilor, fluidizarea traficului rutier va fi asigurată de inspectorii Poliției de Patrulare.

Costul total al lucrărilor va fi de până la șase milioane de lei.

Share