Parlamentul organizează expoziții de Noaptea Europeană a Muzeelor

Parlamentul organizează expoziții de Noaptea Europeană a Muzeelor

Parlamentul Republicii Moldova organizează, pentru al doilea an consecutiv, expoziții de Noaptea Europeană a Muzeelor, informează Oficial.

Potrivit unui comunicat de presă, în scuarul Parlamentului va fi amenajată expoziția ce conține fotografiile copiilor participanți la concursul ”EU sunt EUropa”.

„La concursul organizat de Parlament au participat elevii de la gimnaziile și liceele din toată țara, care au exprimat prin poze ce înseamnă să fii european. De asemenea, colecția de mașini de epocă a Parlamentului va fi prezentată publicului. Automobilele de marcă ZIL 41047 și CIAIKA GAZ 14 au fost, în trecut, folosite pentru transportarea oficialilor de rang înalt, fiind utilizate de foștii președinți Mircea Snegur și Petru Lucinschi. Pentru vizitatori sunt pregătite și câteva proiecții de filme, care reflectă istoria Parlamentului, procesul legislativ și activitatea parlamentară. De asemenea, vizitatorii vor putea admira expoziția de fotografii ”Parlamentul în 27 de file”, care cuprinde imagini realizate de fotografii acreditați la Parlament. Acțiunile se vor desfășura sâmbătă, 19 mai 2018, în scuarul Parlamentului, între orele 19.00 – 22.00”, se spune în comunicat.

De menționat că, Muzeul Parlamentului Republicii Moldova a fost inaugurat la 23 mai 2017, la inițiativa Președintelui Parlamentului Andrian Candu.

Doina Secrieru

Share