Prim-ministrul RM și Comisarul European pentru politica regională au susținut o lecție publică pentru studenții de la ASEM

Prim-ministrul RM și Comisarul European pentru politica regională au susținut o lecție publică pentru studenții de la ASEM

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, alături de Comisarul European pentru politica regională, Corina Crețu, au susținut o lecție publică pentru studenții Academiei de Studii Economice din Moldova, informează Oficial.

Comisarul European a comunicat despre asistența oferită de UE în implementarea mai multor reforme.

„Uniunea Europeană este cel mai mare furnizor de asistență pentru Republica Moldova. Avem, astăzi, o agendă ambițioasă de reforme în interesul cetățenilor. Trebuie să ne concentrăm împreună în implementarea altor reforme din sectoarele cheie. Eu răspund de proiectele care se fac în baza relațiilor transfrontaliere. Până acum s-au făcut pași concreți în direcția dezvoltării calității, de exemplu gazoductul Iași-Ungheni, sprijinul pentru infrastructura rutieră, regimul de vize”, a declarat ea.

Prim-ministrul, la întrebarea unei studente cu privire la dezvoltarea regională, a comunicat despre reformele care au fost aplicate, dar și despre unele care urmează a fi implementate. „Haideți să organizăm o întrevedere între Cabinetul de miniștri și tinerii ambasadori ai Uniunii Europene. Ceea ce ține de dezvoltarea regională, eu întotdeauna am fost de părerea că dacă vrei să construiești o casă, trebuie să pornești de la elaborarea proiectului. Astfel, am pornit de la reforma administrației publice centrale – reforma guvernului, pentru a avea o structură eficientă. Sunt sigur că după reformă, această structură este mai eficientă. După care, dacă vorbim de administrația publică locală, atunci 900 de primării în Republica Moldova la numărul de populație, sunt prea multe, de aceea este necesar de a face reforma administrației publice locale”, a precizat el.

Mihaela Conovali

Share