Foto// Ministerul Culturii a oferit cadouri pentru copiii de la Casa-Internat din Orhei

Foto// Ministerul Culturii a oferit cadouri pentru copiii de la Casa-Internat din Orhei

În ajunul sărbătorilor de iarnă, Ministerul Culturii a venit cu cadouri la Casa-Internat pentru copii cu deficiențe mintale din Orhei. Copiii au primit în dar mai multe jucării și dulciuri.

Ministrul în exercițiu al Culturii, Monica Babuc, i-a felicitat pe copii și pe angajații acestei instituții cu ocazia sărbatorilor de iarnă şi le-a dorit ca în anul ce vine să fie sănătoși, să aibă parte de multă bucurie și să dezvolte în continuare talentele lor de a compune versuri, a cânta și dansa.

Îmbrăcaţi în haine de sărbătoare, copiii s-au străduit să-i impresioneze pe cei prezenţi în sală printr-un spectacol pregătit din timp, cu multe colinde, dansuri și chiar poezii compuse de către aceștia.

Echipei ministeriale i s-au alăturat actorii Teatrului Republican de Păpuși „Licurici”, care au prezentat un spectacol feeric cu Moș Crăciun, Fulguța si alți eroi din poveștile preferate ale copiilor.

Directoarea instituției, Lidia Popa, a mulțumit oaspeților pentru cadouri și și-a exprimat speranța de a fi mai des vizitați de oaspeți cu sufletul mare.

La Casa-Internat pentru copii cu deficiențe mintale din Orhei sunt îngrijiți cca 215 copii.

Maria Roşca

Share