Flacăra Unirii, purtată în Marșul Centenar prin județele Bistrița-Năsăud și Mureș
A venit rândul bistrițenilor și mureșenilor să le fie vestită apropierea Reîntregirii.
Flacăra Unirii, aprinsă la Alba Iulia, a fost înmânată următorilor participanți la Marșul Centenar, din etapa a doua, pe traseul Căianu Mic – Comuna Cămărașu – Crăiești – Reghin -Târgu Mureș – Bahnea, în perioada 7-11 iulie.
Zeci de unioniști din București, Chișinău, Pitești, Giurgiulești, județul Neamț și Hunedoara au mers prin ploaie torențială sâmbătă prin Sărmășel-Gară, Satu Nou și Silivașu de Cîmpie, unde au fost întâmpinați de primarul Ioan Dâmbean, dar și de edilul de Lechința, Romeo Florian.
După ce au înoptat în Crăiești, participanții la marșul pe jos au pornit spre Reghin, localitate în care sunt așteptați să ajungă luni, după ora 19:00. Cel mai în vârstă participant are 73 de ani și vine din Grătiești, municipiul Chișinău.
„Avem rare momente de repaus și depunem foarte mult efort, însă nu simțim oboseală, ci bucuria că am mai purtat o bună distanță de drum Flacăra Unirii, care trebuie dusă aprinsă la Prut și apoi la Chișinău, pe 1 septembrie. Avem nevoie de susținerea celor de acasă, distribuiți mesajele noastre, să ajungă în România întreagă!”, a îndemnat George Simion, președintele Acțiunii 2012.
Flacăra Unirii este purtată sub forma unei ștafete pe o distanță de 1300 de km, în 11 etape a câte cinci zile, până la Chișinău. Marșul Centenar se va încheia pe 1 septembrie, cu o manifestație uriașă în Piața Marii Adunări Naționale.
Cei care doresc să participe la Marșul Centenarului își pot alege una dintre etapele de aici: http://www.unire2018.ro/detalii_marsul_centenarului.
Mihaela Rotari