Andrei Năstase, la Primăria Chișinău: „Din păcate, e închisă, iar cât va mai fi închisă depinde de noi”

Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM”, a organizat, în această dimineață, un flashmob, în fața Ministerului Afacerilor Interne (MAI), informează Oficial.

„Funcţionarul public cu statut special trebuie să execute ordinele legale primite de la superiori. Totodată, el are dreptul să refuze executarea celor care sînt evident ilegale şi să comunice în scris şi motivat superiorului ierarhic astfel de situaţii. Acesta nu poate fi sancţionat sau prejudiciat pentru refuzul de a executa ordinele şi dispoziţiile ilegale”, se menționează în apelul manifestanților.

Șeful Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, Anatolie Postică, ieșit în fața oamenilor, a comunicat despre competențele SPIA în acest caz. „Conform competențelor SPIA, noi suntem un mediator legal între populație și angajații MAI, care aplică legea. Pe de o parte, când angajații MAI comit abuzuri, încalcă drepturile fundamentale ale cetățeanului, noi luăm atitudine legală. În cazul în care cetățeanul abuzează împotriva angajatului MAI, apărăm angajatul MAI. Referitor la proteste, noi nu vom îngrădi niciodată dreptul cetățeanului la expunerea opiniei, însă, pe de altă parte, suntem puși în situația când angajatul MAI este la datorie, el este obligat să asigure ordinea publică”, a declarat Postică.

Prin urmare, Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM” a mers în fața Primăriei, unde are loc ședința săptămânală. Acolo, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a vorbit mai multe detalii despre scopul manifestației. „O instituție capturată înseamnă să găsești uși închise și să nu te poți adresa. Din păcate, Primăria e închisă, iar cât va mai fi închisă depinde de noi. Cât ține de manifestația de la MAI, am organizat-o pentru a transmite polițiștilor noștri că e timpul să nu mai apere dictatorul, ci – poporul”, a precizat el.

Mihaela Conovali

Share