Președintele Dodon va participa la inaugurarea Președintelui Turciei: „Ne leagă relații de prietenie foarte bune”

Președintele Dodon va participa la inaugurarea Președintelui Turciei: „Ne leagă relații de prietenie foarte bune”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, efectuează o vizită de lucru în Republica Turcia, unde va participa la inaugurarea Președintelui acestei țări, Recep Tayyıp Erdoğan, la invitația părții turce, informează Oficial.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că la ceremonia solemnă au sosit zeci de delegații oficiale, conduse de șefi de state, prim-miniștri.

„Cu Republica Turcia ne leagă relații de prietenie foarte bune. Mai mult de două decenii, Guvernul Turciei, prin intermediul Agenției TIKA, acordă Republicii Moldova ajutor esențial în mai multe domenii. Sînt realizate sute de proiecte sociale în mai multe regiuni ale țării și în primul rând, în UTA Găgăuzia. De asemenea, în conformitate cu înțelegerile pe care le-am avut cu Președintele Turciei, cu sprijinul Agenției TIKA este realizată reconstrucția clădirii Președinției Republicii Moldova. În a doua jumătate a lunii august este preconizată ceremonia solemnă de deschidere oficială a clădirii, eveniment la care se așteaptă participarea omologului meu turc”, a scris Dodon.

Mihaela Rotari

Share