Evenimentul verii: Marșul Centenarului, de la Alba Iulia la Chișinău, pe jos
Un eveniment inedit va avea loc vara aceasta pentru a marca Centenarul Marii Uniri. Este vorba despre Marșul Centenarului, cu punct de pornire Alba Iulia și de încheiere Chișinău. Cei 1300 de km vor fi străbătuți de participanți pe jos, în perioada 1 iulie-1 septembrie.
„Nu ți-ai planificat vacanța? Hai cu noi în cea mai mare aventură a verii. Alături de oameni care țin la valorile neamului vei avea parte de o experiență inedită, dar și de șansa de a descoperi la pas locurile semnificative pentru Marea Unire și Primul Război Mondial”, se arată într-un anunț al organizațiilor unioniste de pe ambele maluri de Prut.
„Marșul Centenarului începe din Alba-Iulia, Cetatea-simbol, la 1 iulie, iar destinația finală va fi Chișinăul, la 1 septembrie. Vom traversa Carpații și Prutul, vom urca dealuri și vom coborî văi, toate acestea pe o distanță de 1 300 km. Traseul este alcătuit din 11 etape a câte 5 zile, iar tu îți poți alege singur etapa în care vrei să participi. Noi îți asigurăm masa și cazarea, percepând o taxă simbolică de 100 de lei. Trăiește-ți vara în cel mai fabulos marș posibil, Marșul Centenarului Marii Uniri! Vom traversa Carpații și Prutul, vom urca dealuri și vom coborî văi, străbătând 300 de orașe și sate din România și Republica Moldova. Așa ceva nu s-a mai făcut!”, potrivit aceluiași comunicat.
Traseul este împărțit în 11 etape și în fiecare etapă vor participa cel puțin 100 de persoane.
Cei care doresc să participe la manifestație își pot alege una dintre următoarele etape:
1. Alba-Iulia – Căianu Mic (1 iulie – 5 iulie)
2. Căianu Mic – Bahnea (7 iulie – 11 iulie)
3. Bahnea – Sibiu (13 iulie – 17 iulie)
4. Sibiu – Curtea de Argeș (18 iulie – 22 iulie)
5. Curtea de Argeș – Târgoviște (24 iulie – 28 iulie)
6. Târgoviște – Mănăstirea Suzana (29 iulie – 3 august)
7. Mănăstirea Suzana – Ojdula (5 august – 9 august)
8. Ojdula – Tecuci (11 august – 15 august)
9. Tecuci – Vaslui (17 august – 20 august)
10. Vaslui – Iași (21 august – 24 august)
11. Iași – Chișinau (26 august – 1 septembrie).
Mișcare fizică în mijlocul naturii, relaxare, seri de chitară, gașcă de prieteni, rememorarea tuturor cântecelor patriotice, proiecții de film, noi cunoștințe, acces la realitățile românești din ,,teren”, focuri de tabără, lansare de lampioane, întâlniri cu autoritățile, spectacole, în zile cu nu mai mult de 30 de kilometri parcurși sunt câteva din atracțiile marșului, anunțate de organizatori.
Contact:+40 752 421 442, nicucapcelea@gmail.com. Înscrierile se pot face AICI.
sursa: infoprut.ro