Vlad Filat, despre Kroll 2: „Presupun că în acest raport va figura și numele meu”

Vlad Filat, despre Kroll 2: „Presupun că în acest raport va figura și numele meu”

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, susține că „publicarea raportului Kroll 2 este absolut necesară”, informează OFICIAL.

„În rezultat, toți cei vizați urmează să ofere explicații și să clarifice cele publicate în acest raport. Presupun că în acest raport va figura și numele meu, deoarece în sentința mea de condamnare, în baza unui proces închis, fără expertiză financiar-bancară, fără audierea martorilor, fără garanții elementare ale dreptului la un proces echitabil, proces motivat politic, mi-a fost imputată ilegal suma de 23 mln $ prin intermediul unor companii care nu îmi aparțin, fără a fi identificați beneficiarii reali ai acestor companii și sume. Pot demonstra că această sumă mi-a fost atribuită ilegal, lucru care de fapt am început să-l fac. Am înaintat 2 revizuiri”, se menționează într-o postare pe Facebook a fostului premier.

„În concluzie, publicarea Raportului Kroll 2 este absolut necesară pentru a oferi oamenilor informația la care au dreptul. Și totodată, acest lucru este necesar pentru ca problema acestui raport să fie scoasă de pe agenda politicii moldovenești. Având speranța că nu va mai exista presiune politică asupra procurorilor, iar ei nu vor fi nevoiți să discute despre rapoarte și analize, dar vor efectua acțiuni procesuale, pentru ca cei care încalcă legea să răspundă, iar banii sustrași în urma fraudei bancare să fie recuperați!”, conchis Filat.

De menționat că, mesajele fostului premier sunt publicate pe Facebook de avocați, așa cum s-a menționat anterior într-o postare.

Doina Secrieru

Share