Deputat: Nu-mi imaginam, în cele mai rele coșmaruri, cât de toxic și autoritar era acest sistem

Deputat: Nu-mi imaginam, în cele mai rele coșmaruri, cât de toxic și autoritar era acest sistem

Deputatul blocului ACUM din Parlamentul Republicii Moldova, Dinu Plîngău, susține că „nimeni, dar absolut nimeni nu este intangibil în fața legii, nici fosta, nici actuala guvernare”, informează OFICIAL.

„Noi ne batem cu un sistem mafiot creat timp de ani de zile prin mijloacele prescrise de normele unui stat de drept. Nu am încălcat normele morale și cu atât mai mult cele legale atunci când l-am debarcat pe Plahotniuc, nu le vom încălca nici în raport cu niște șefuleți care erau și sunt în slujba acestuia. Ei vor răspunde exact cum prescrie legea și procesul s-a pornit. Nu-mi imaginam în cele mai rele coșmaruri cât de toxic și autoritar era acest sistem, chiar dacă inspira atâta frică și nesiguranță în inimile fiecărui cetățean, nu știam încă foarte multe despre construcția acestuia. Fiecare instituție, de la cele mai importante, precum este Procuratura Generală, Curtea Constituțională, până la agenții și instituții de stat aveau câte un ,,curator” din gașca criminală. Scopul curatorilor era controlul instituțiilor și sustragerera unor beneficii materiale din activitatea acestora pentru întreținerea partidului, a găștii și a sistemului creat. Se ajungea la cazuri penibile când angajații nu știau cui ar trebui să se subordoneze, directorului sau curatorului. De ambele categorii implicate în scheme se vor ocupa procurorii din cadrul procuraturii reformate și libere”, a scris Plîngău, pe Facebook.

Prin urmare, deputatul s-a referit la situația din momentul actual.

„Procesele de reformare au fost pornite și aceste procese sunt ireversibile. În aceste clipe se întâmplă o purificare a tot ceea ce înseamnă structura statală. Publicarea raportului Kroll 2 va servi drept temei ca oamenii implicați în furtul miliardului să-și tempereze aberațiile și va stimula procuratura să urgenteze investigațiile care sunt așteptate de 4 ani de zile. Evident, sistemul și oamenii din sistem se opun reformelor și crează obstacole pentru schimbări. Ei încă nu vor să înțeleagă că ceea ce a fost cândva nu se va mai repeta. Știu că oamenii au așteptări foarte mari și vor răzbunare pentru tot răul pe care l-au îndurat. Eu însă vreau ca acest rău să nu se mai întâmple niciodată, dar absolut niciodată și de asta toți colegii mei acționează în strictă conformitate cu legea și principiile statului de drept”, a conchis Plîngău.

Mihaela Rotari

Share