Veste bună de la ministrul Spînu

Veste bună de la ministrul Spînu

Vicepremierul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat și a oferit detalii despre contractul de construcție a liniei electrice aeriene pe direcția Vulcănești-Chișinău, informează OFICIAL.

„Mă bucur să vă pot aduce astăzi o veste bună referitor la asigurarea securității energetice a țării noastre. Așa cum ne-am angajat, vom continua să deblocăm proiectele de infrastructură care să permită diversificarea surselor de energie electrică. La 12 noiembrie curent a fost semnat contractul de construcție ce prevede construcția a 158 kilometri de linie electrică aeriană, de înaltă tensiune, cu un sigur circuit de 400 kilovolți, pe direcția Chișinău-Vulcănești. Construcția acestei linii ne va oferi mai multă independență energetică, având alternative de livrare a energiei electrice din spațiul european, mai ales din România”, a declarat Spînu.

Ministrul a spus că, odată cu implementarea acestui proiect, „vom putea trece mai ușor de crizele energetice, precum a fost cea din octombrie curent. Țara noastră trebuie să fie pregătită pentru orice situație.”

„Prin acest proiect va spori securitatea aprovizionării cu energie electrică, vom fi conectați la o linie de înaltă tensiune cu România”, a subliniat vicepremierul.

E de menționat că, proiectul are o valoare totală de 270 milioane euro și e finanțat de Banca Mondială. Contractul a fost atribuit companiei indiene KEC International.

Cristina Gurez

Share