Implementarea conceptului de judecătorie model în instanțele judecătorești din Republica Moldova

Implementarea conceptului de judecătorie model în instanțele judecătorești din Republica Moldova

La 12 noiembrie a.c., secretarul de stat Veronica Mihailov-Moraru a avut o ședință de lucru cu reprezentanții Proiectului USAID „Instanțe Judecătorești Model”, unde s-a discutat despre inițierea colaborării dintre Proiectul USAID „Instanțe Judecătorești Model” și Ministerul Justiției, în implementarea conceptului de judecătorie model în instanțele judecătorești din Republica Moldova, transmite OFICIAL. 

Potrivit Ministerului Justiției, acest proiect are drept scop îmbunătățirea instanțelor judecătorești în partea ce ține de furnizarea de servicii judiciare de calitate și de a stabili o conexiune mai eficientă între instanțe, comunități și justițiabili.

În cadrul ședinței, Veronica Mihailov-Moraru a mulțumit din partea Ministerului Justiției pentru suportul oferit de către USAID în vederea îmbunătățirii mai multor segmente din sectorul justiției. Totodată, s-a convenit de comun acord, conjugarea eforturile necesare la nivel național în domeniul implementării conceptului de judecătorie model în instanțele judecătorești din Republica Moldova.

Proiectul „Instanțe Judecătorești Model” va pilota inițiativele care sporesc performanța instanței în gestionarea cazurilor, dezvoltarea profesională, accesibilitatea informațiilor și angajamentul comunității pentru a spori încrederea cetățenilor în funcționarea sistemului judiciar.

Share