Mihai Ghimpu: PAS pune într-o situație de subordonare membrii actuali și viitori ai CA

Mihai Ghimpu: PAS pune într-o situație de subordonare membrii actuali și viitori ai CA

Partidul Liberal (PL) și-a exprimat nedumerirea cu prilejul recentelor evenimente care au condus la revenirea Consiliului Audiovizualului (CA) sub control parlamentar, „de fapt sub controlul politic al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS)”, informează OFICIAL.

„Fără a idealiza activitatea CA de până acum, Partidul Liberal își exprimă îndoiala că, revenind sub control parlamentar, această instituție va deveni mai puțin politizată sau mai eficientă. Dimpotrivă, lucrurile riscă să degradeze până la situația care a făcut necesară monitorizarea Republicii Moldova de către APCE, în virtutea numeroaselor încălcări ale principiului separației puterilor în stat”, a scris președintele de onoare, președintele interimar al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, pe pagina sa de Facebook.

În acest context, în declarație se menționează: „Partidul Liberal își exprimă îngrijorarea, cu atât mai mult cu cât scoaterea CA de sub control parlamentar s-a produs la recomandarea forurilor înalte din Uniunea Europeană, care astăzi, cât de straniu n-ar fi, dar văd din nou CA sub controlul Parlamentului. Prin modificările făcute la Codul Audiovizualului, actuala guvernare a instituit un control excesiv și neechilibrat asupra Presei Audiovizuale. PAS pune într-o situație de subordonare membrii actuali și viitori ai CA, care de frica de a nu fi concediați după prezentarea fiecărui raport, vor face totul ce le vor spune guvernanții PAS”.

Totodată, potrivit declarației, Partidul Liberal a pledat mereu și va pleda în continuare pentru respectarea principiilor statului de drept și transformarea instituțiilor Republicii Moldova în componente ale unui mecanism democratic, compatibil cu standardele europene și cu cele mai bune practici de administrație publică, în scopul realizării cât mai grabnice a Unirii cu România.

Cristina Jicol

Share