Un fost deputat spune ce trebuie să facă PAS în regim de urgență!

Un fost deputat spune ce trebuie să facă PAS în regim de urgență!

Fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Iurie Țap, susține că pornind de la problema reconsiderării statului ca instrument de realizare a suveranităţii naţionale, se impune necesitatea înlăturării tuturor demnitarilor care au pactizat cu regimul oligarhic/sistemul celor corupţi, vizând puterea de stat în totalitatea sa, informează OFICIAL.

„Este limpede că acest lucru trebuie realizat în regim de urgenţă, doar că, strict în câmp constituţional. Iată de ce, spunem despre necesitatea de a gândi profund strategia şi tactica guvernării în noile condiţii”, adaugă Țap.

În acest context, fostul parlamentar comunică: „Declaraţiile preşedintelui PAS privind cele trei priorităţi, dar şi ale eventualei candidaturi pentru funcţia de prim-ministru despre primele demiteri, sunt mult prea puţin în contextul schimbărilor ce se impun, dar şi privind realizarea promisiunilor electorale. Evident, despre priorităţi trebuie să se vorbească, doar că, lansând aceste mesaje liderii învingători trebuie să transpună promisiunile electorale într-o viziune clară şi coerentă privind reformele sistemice ale statului, care, în final, pot schimba radical starea de lucruri, dar şi răspunde promisiunilor electorale. Altfel spus, poate nu este cazul de a forţa nota, dar, dacă a fost asumată o anumită strategie/tactică, aceasta trebuie să fie una care demonstrează maturitatea puterii politice, dar şi responsabilitatea acesteia pentru viitorul nostru”.

În concluzie, Țap spune că noua putere politică trebuie să vină cu abordări profunde, dar nicidecum cu „aşchii pe apucate”. „În contextul celor doi ani rataţi privind reconsiderarea stării de lucruri, poate ar fi cazul unor măsuri extraordinare privind „apărarea statului de drept, menţinerea sau restabilirea stării de legalitate”, aşa cum prevede Legea privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război”, a conchis Țap.

Doina Secrieru

Share