Un deputat – cu un demers către CNESP!

Un deputat – cu un demers către CNESP!

Deputatul Platformei DA, Liviu Vovc a expediat un demers către Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică (CNESP), prin care a solicitat să fie examinată posibilitatea de a extinde perioada de activitate a centrelor comerciale și unităților specializate de comerț cu amănuntul a produselor nealimentare de pe teritoriul municipiului Chișinău, până la ora 22.00, informează OFICIAL.

Parlamentarul spune că a făcut acest lucru după ce a analizat statisticile și a constatat că, în ultimele săptămâni, rata de infectare a scăzut considerabil – atât la nivelul țării, cât și pe teritoriul municipiul Chișinău.

„Totodată nu este clar din care motiv localurile de agrement precum sunt restaurantele, au dreptul de a primi clienții în incinta lor până la orele 22.00, iar unitățile de comerț cu produse nealimentare nu pot activa după ora 18.00. Consider că este necesar de a fi permisă activitatea tuturor genurilor de comerț și prestări servicii până la ora 22.00, indiferent de genurile sale de activitate, cu condiția că vor fi făcute verificări minuțioase privind respectarea măsurilor de profilaxie”, notează deputatul, pe Facebook.

Or, adaugă Vovc, în asemenea situație restricțiile respective vor duce la falimentarea multor întreprinderi, care pe timp de pandemie nu au primit ajutoare financiare din partea statului.

„Dacă statul nu a venit cu măsuri de susținere pentru cei care crează locuri de muncă și aduc bani la buget, măcar să nu fie instituite restricții necalculate, care să îi falimenteze”, a conchis parlamentarul.

 

Mihaela Conovali

Share