La Minsk a fost semnată Declarația comună a Parlamentului Republicii Moldova și Adunării Naționale a Republicii Belarus

La Minsk a fost semnată Declarația comună a Parlamentului Republicii Moldova și Adunării Naționale a Republicii Belarus

La Minsk a fost semnată Declarația comună privind colaborarea dintre Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Națională a Republicii Belarus. Ceremonia s-a desfășurat la Casa Guvernului din capitala belarusă, în cadrul vizitei oficiale a Președintelui Legislativului Moldovei, Zinaida Greceanîi, în Republica Belarus, informează OFICIAL.

Declarația a fost semnată de Zinaida Greceanîi – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Natalia Kocianova – Președintele Consiliului Republicii al Adunării Naționale a Republicii Belarus, Vladimir Andreicenko –  Președintele Camerei Reprezentanților a Adunării Naționale a Republicii Belarus.

„Declarația comună privind colaborarea dintre Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Națională a Republicii Belarus vine să consolideze legăturile tradiționale bune dintre țările și popoarele noastre. În același timp, documentul inaugurează o nouă etapă în cooperarea moldo-belarusă, în care Parlamentelor le revine un rol distinct”, a declarat Președintele Parlamentului Republicii Moldova.

„Urmărim cu atenție dezvoltarea progresivă a Belarusului în sectoarele industriei, serviciilor și agriculturii. Experiența implementării modelului economiei de piață orientat social, care și-a dovedit eficacitatea în Republica Belarus, este foarte utilă”, a adăugat Greceanîi.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, aflată în fruntea delegației țării noastre în vizită oficială la Minsk, a avut de asemenea o discuție cu Natalia Kocianova, Președintele Consiliului Republicii al Adunării Naționale a Republicii Belarus și Vladimir Andreicenko, Președintele Camerei Reprezentanților a Adunării Naționale a acestei țări.

În acest sens, Speakerul a adresat o solicitare către autoritățile belaruse să examineze posibilitatea acordării Moldovei a unui lot de vaccin, cu titlu de ajutor umanitar, subliniind totodată disponibilitatea țării noastre de a procura o cantitate de vaccin anticoronavirus. Delegația moldavă a fost informată că Belarus este gata în scurt timp să lanseze propria producere a vaccinurilor.

De menționat că, în perioada 5-7 mai, delegația Parlamentului Republicii Moldova efectuează o vizită oficială la Adunarea Națională a Republicii Belarus. Din delegație mai fac parte Vasile Bolea și Radu Mudreac, Secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu și ministrul în exercițiu al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju.

 

Mihaela Conovali

Share