Streleț: „Există necesitatea de a proteja spațiul informațional și a impulsiona dezvoltarea televiziunii autohtone”

Streleț: „Există necesitatea de a proteja spațiul informațional și a impulsiona dezvoltarea televiziunii autohtone”

Vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ susţine că noul proiect de lege privind interzicerea propagandei străine la posturile televizate are scopul să securizeze spațiul informațional și să sporească producția autohtonă. Declarația a fost făcută în cadrul audierilor publice pe marginea modificărilor la Codul audiovizualului, organizate ieri la Parlament, informează serviciul de presă al PLDM.

„Reieșind din experiența acumulată în campania electorală (din 30 noiembrie-n.r.), obiectivul a fost de a securiza cumva spațiul informațional. Nu vreau să zic că unele posturi parazitează pe retransmisie, dar cam pe aici ne aflăm, iar atunci când unele televiziuni nici nu se obosesc să facă subtitrări – avem o problemă gravă”, a menţionat Streleţ, care a precizat că proiectul nu vizează doar posturile ruseşti.

„Sub incidența acestor prevederi cad și alte televiziuni importante din SUA, mă refer la CNN, Bloomberg. Există necesitatea de a proteja spațiul informațional și a impulsiona dezvoltarea televiziunii autohtone”, a mai precizat Streleț.

Deputatul PLDM a accentuat că posturile TV vor avea la dispoziție șase luni pentru a se conforma noilor prevederi. În cazul în care televiziunile nu vor reuşi să se încadreze în această perioadă, Legislativul ar putea revizui acest proiect.

Potrivit proiectului, posturile radio şi TV vor trebui să emită zilnic cel puţin opt ore de produs autohton, în intervalul de timp cuprins între 6.00 şi 24.00. Şase ore dintre acestea vor fi difuzate în prime-time, iar, cel puţin, patru ore vor fi în limba română. Noile reglementări interzic radiodifuzorilor să utilizeze sigla altor posturi de televiziune mai mult de două ore pe zi.

Maria Roșca

Share