Socialist: Noi credem că unele aspecte în Constituție trebuie modificate

Socialist: Noi credem că unele aspecte în Constituție trebuie modificate

Deputatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Grigore Novac, menționează că în programul electoral al Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) nu se află subiectul diferendului transnistrean și modificarea Constituției, pentru că în acest sens deja s-au făcut unele acțiuni, informează OFICIAL.

Novac a mai spus că fostul Președinte al țării, Igor Dodon, a stabilit relații bilaterale cu liderul regiunii transnistrene.

„În cazul diferendului transnistrean, noi deja am început un proces de dialog. Pe durata mandatului ex-Președintelui țării, Igor Dodon, au avut loc mai multe întâlniri bilaterale cu liderul din stânga Nistrului. Acest conflict nu poate fi soluționat decât pe cale pașnică, în formatul „5+2” prin intermediul Comisiei Unificate de Control. Altă soluție nu propunem și nu vedem decât una pașnică, sănătoasă, astfel ca partea integrantă a R. Moldova din stânga Nistrului să devină parte componentă a țării”, a mai spus Novac.

De asemenea, deputatul a punctat că la modificarea Constituției trebuie majoritate parlamentară.

„Modificarea Constituției nu este posibilă dacă nu ai o majoritate parlamentară. Noi, socialiștii, niciodată nu am avut majoritate ca să o putem modifica, dar asta nu înseamnă că renunțăm la acest deziderat. Noi credem că unele aspecte în Constituție trebuie modificate”, a spus Grigore Novac în cadrul dezbaterilor publice de la IPN.

Cristina Parfeni

Share