Cu ce se va ocupa în continuare Victor Chironda!

Cu ce se va ocupa în continuare Victor Chironda!

Victor Chironda, demis astăzi din funcția de viceprimar al Capitalei, spune că pentru el nu este o tragedie plecarea din funcție.

Chironda spune că era clar că nu se încadrează în „echipa de vis”.

„Mi-a devenit clar acest lucru când tentativele mele de reorganizare a Direcției Arhitectură și Direcției de Transport au fost blocate, iar în loc să aducem oameni noi la primăria primarul a preferat să lucreze cu oamenii vechi și experimentați în implementarea schemelor”, spune Chironda.

El a menționat că va prezenta raportul de activitate joi, 8 iulie, la ora 12:00.

„Chiar dacă au fost mai puțin de doi ani, am reușit să impun o serie de schimbări: implementarea benzilor dedicate pentru transport public, renovarea trotuarelor, demararea procesului de implementare a parcărilor cu plată, strategia de dezvoltare a infrastructurii pentru biciclete, strategia de Transport și Mobilitate Inteligentă, modernizarea proiectului de renovare a străzii 31 august, atragerea a 3,3 mil euro în proiectul Move it like Lublin și multe altele despre care voi comunica în raport. Nu pretind că aș fi realizat aceste lucruri de unul singur. În toate proiectele descrise am fost ajutat de colegii din primărie, de partenerii de dezvoltare și de colegii din societatea civilă”, a mai spus Chironda.

Fostul viceprimar a declarat că va continua activitatea publică în sectorul asociativ.

„Voi depune eforturi alături de orășeni să apărăm interesul și bunul public, să generăm idei și propuneri pentru îmbunătățirea situației în transport, a spațiilor publice, îmbunătățirea vieții în oraș. La fel, sunt dispus sa colaborez cu viitoarele administrații ale primăriei Chișinău cât și cu alte primării din țară care sunt deschise spre modernizare, transparență și dezvoltare durabilă.  Vă mulțumesc tuturor pentru susținere și înțelegere!”, a mai adăugat Chironda.

Amintim că Victor Chironda a fost demis astăzi prin votul a 28 consilieri municipali.

Cristina Parfeni

Share