Slusari: Unde este actul normativ care prevede că revendicările fermierilor sunt realizate?

Slusari: Unde este actul normativ care prevede că revendicările fermierilor sunt realizate?

Fostul deputat Alexandru Slusari se întreabă unde este acel act normativ care prevede că revendicările fermierilor sunt revendicate, așa cum anunță ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, informează OFICIAL.

El spune că timp de 2 luni s-au auzit doar promisiuni frumoase.

„Important de menționat că măsurile prioritare de sprijin, care solicită agricultorii, NU NECESITĂ alocări financiare din bugetul de stat. Totodată, domnul ministru a spus ieri că toate cerințele agricultorilor sunt deja realizate.

În acest context, am o sîngură întrebare. Unde este acel act normativ, emis și publicat, care prevede că revendicările noastre sunt realizate ? Să-l citim și noi. Promisiuni frumoase și publice timp de două luni am auzit.

Că domnul ministru s-a înțeles verbal cu toate băncile, cu toți furnizori de inputuri și cu tot Ministerul Finanțelor că totul va fi bine în raport cu agricultorii afectați, tot am auzit. Documentul juridic unde ? O bună parte de creditori nu știu de ce nu cunosc despre înțelegerea ministrului cu ei și vin la fermieri și cer producția agricolă în contul datoriilor, evaluată la prețuri derizorii. Amenință pe producători agricoli cu penalități. Oare să-i trimitem pe toți la domnul ministru?”, se întreabă Slusari.

Share