Ministrul Economiei a discutat cu omologul său polonez. Ambele părți vor contribui la aprofundarea cooperării comerciale și economice

Ministrul Economiei a discutat cu omologul său polonez. Ambele părți vor contribui la aprofundarea cooperării comerciale și economice

În cadrul vizitei sale de lucru, în Polonia, ministrul Economiei, Sergiu Gaibu a avut o întrevedere cu ministrul polonez al Economiei, Waldemar Buda – Minister Rozwoju i Technologii, informează OFICIAL.

Cei doi oficiali au discutat despre provocările din această perioadă, accentuate de criza refugiaților, criza energetică etc.

„Ultima perioadă a fost extrem de dificilă și provocătoare pentru fiecare dintre noi, lăsându-și amprenta asupra vieții economice și sociale din întreaga lume. Numai prin consolidarea efortului și diversificarea domeniilor de cooperare vom putea depăși criza economică.

Ținem să transmitem un mesaj de mulțumire pentru suportul financiar acordat de către Guvernul Poloniei în valoare de 20 mln EUR pentru Guvernul Moldovei, în gestionarea crizei refugiaților și susținere bugetară”, a menționat ministrul Gaibu.

Omologul polonez a venit, în context, cu mesaje de susținere și deschidere în oferirea suportului economic pentru țara noastră.

Întrucât în ambele țări există potențial comercial și investițional nevalorificat, a fost evidențiată necesitatea de a întreprinde măsuri pentru a crea condiții favorabile pentru comerț și investiții pe cele două piețe și pentru reducerea barierelor în calea cooperării reciproce.

Inclusiv s-a discutat despre organizarea de misiuni comerciale, forumuri de afaceri, târguri, expoziții și workshop-uri de susținere și dezvoltare a cooperării bilaterale între antreprenorii polonezi și moldoveni.

Ambele părți au convenit că vor contribui la aprofundarea cooperării comerciale și economice bilaterale, la consolidarea mecanismelor de cooperare în toate sectoarele economice și la identificarea proiectelor majore de investiții cu interes reciproc.

Share