Natalia Gavrilița continuă discuțiile la București. S-a văzut cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România

Natalia Gavrilița continuă discuțiile la București. S-a văzut cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România

Prim-ministra Natalia Gavrilița s-a întâlnit la București, cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac. Discuțiile au vizat statutul de țară candidat al Republicii Moldova, procesul de aderare la UE, dar și eforturile întreprinse de autoritățile de la Chișinău pentru asigurarea stabilității și rezilienței economice a țării, informează OFICIAL.

În context, Natalia Gavrilița s-a referit la impactul războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova și crizele care continua să afecteze țara noastră. În primăvara anului curent, eforturile autorităților au fost concentrate pe gestionarea crizei refugiaților, iar Guvernul a pus în aplicare o operațiune umanitară cuprinzătoare pentru a acorda asistența necesară celor care au nevoie. În același timp, potrivit prim-ministrei, Executivul rămâne angajat în gestionarea crizei energetice și, în pofida tuturor dificultăților, continuă să implementeze reformele inițiate.

„Facem în continuare ceea ce am făcut de începutul mandatului – gestionăm crize, în paralel cu asigurarea unei agende de dezvoltare și de reformare a sectoarelor cheie. În același timp, lucrăm pentru a asigura ireversibilitatea parcursului european”, a spus Natalia Gavrilița.

Prim-ministra s-a referit la provocările ce așteaptă țara noastră în procesul de aderare la UE și a vorbit despre măsurile întreprinse recent pentru facilitarea acestuia, precum crearea funcției de Secretar general adjunct în cadrul ministerelor. Secretarii adjuncți vor coordona procesul de elaborare și monitorizare a implementării cerințelor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

La rândul său, Ramona Chiriac a reconfirmat sprijinul Comisiei Europene, în această perioadă dificilă, subliniind că țara noastră va fi susținută atât în procesul de modernizare, cât și în cel de integrare europeană. „Știm ca e un drum lung de parcurs,dar suntem alături de Republica Moldova în îndeplinirea destinului său european. Acest proces este unul complex și de durată și vom însoți statul candidat în toate eforturile sale”, a subliniat șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Share