Slusari: Mă miră lipsa de reacție a autorităților privind exportul în Federația Rusă a produselor agricole doar de către unii producători

Slusari: Mă miră lipsa de reacție a autorităților privind exportul în Federația Rusă a produselor agricole doar de către unii producători

Fostul deputat Alexandr Slusari spune că de 3 zile pomicultorii și viticultorii din toata țara sunt contactați de reprezentanții partidului „Șor” și li se propune undă verde la exportul producției pomicole și viticole în Rusia sub garanția liderul partidului, Ilan Șor, informează OFICIAL.

Potrivit lui, toți doritori sunt invitați pentru joi seara la discuția online cu Ilan Șor pe subiectul comercializării producției vegetale pe piața rusă cu eliberarea permisiunii de la Rosselihoznadzor.

„După orice regulă al comerțului extern și după orice rigoare de securitate a alimentelor ar fi o aberație crasă asemenea abordare din partea unei instituției federale ruse de control fitosanitar. Dar eu, din păcate, demult nu caut logică economică în activitatea autorităților ruse. Aici totul este clar. Mult mai importantă este reacția autorităților noastre. Mai bine zis, lipsa absolută de reacție.

Vă amintiți cum a fost atacată absolut nejustificat de unii reprezentanți ai guvernării Asociația Forța Fermierilor pentru organizarea protestelor economice și civilizate cu revendicări foarte moderate. Că facem politica. Că vrem destabilizare. Acum avem tăcerea mieilor de stat, deși de la o poștă să vede interes politic, geopolitic și pecuniar al criminalului Șor la demararea acestor acțiuni subversive împotriva statalității Republicii Moldova. Plus sunt compromise și erodate autoritățile abilitate. Scopul lui Șor este ca mai multă lume să-și pună întrebare pentru ce e nevoie de ANSA și Ministerul Agriculturii, dacă este un tătucă al agricultorilor, fie el și un hoț de proporție.

Dar guvernare se preface că nu vede ce se întâmplă. Cum nu e paradoxal, dar mă tem că autorităților le pare că așa e mai bine. Acest escroc cumva a preluat funcția statului pentru salvarea pomicultorilor și viticultorilor. Cineva din Guvern probabil speră că de acum încolo fermierii poate nu ar mai cere starea de urgență în agricultură, amânarea legală a plăților față de creditori, acordarea unor facilități fiscale, solicitarea de la parteneri externi a compensațiilor ect.

Dacă așa este, îmi pare rău că cei de la guvernare se gândesc doar despre ziua de azi și nu înțeleg ce preț scump politic va plăti țara noastră și căt de tare vor fi discreditate instituțiile statului, care și așa nu se bucură de o reputația ireproșabilă. Să imagineze cineva din demnitarii de stat ce simt acum fermierii, care au luptat pentru schimbări și au susținut actuală putere, dar acum sunt nevoiți să meargă на поклон la un criminal, căci altfel ei se vor falimenta, dat fiind faptul că statul nu propune nici o alternativă și refuză în mod arogant să aplice măcar ceva măsuri de sprijin”, spune Slusari.

Share