Set de pahare din cristal, monede din aliaj de curpu argintat, farfurie decorată, troiță, seturi de birou. Ce alte cadouri a avut Igor Grosu de la începutul anului

Set de pahare din cristal, monede din aliaj de curpu argintat, farfurie decorată, troiță, seturi de birou. Ce alte cadouri a avut Igor Grosu de la începutul anului

În prima jumătate de an, Președintele Parlamentului, Igor Grosu a primit mai multe cadouri, informează OFICIAL. 

Potrivit Registrului de evidență a cadourilor, Igor Grosu a primit o farfurie decorată cu un leopard, marcată cu argint, lucrare – Giovanni Raspini, din partea Companiei KNAUF, în valoare de circa 13 300 lei.

De asemenea, Președintele Parlamentului a primit o plăcuță din cupru argintat cu însemnul Parlamentului României și simbolul Senatului, executată la Monetăria Statului, din partea Vicepreședintelui Senatului României, Robert – Marius Cazanciuc, președintele Comisiei juridice, numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României, Laura – Iuliana Scântei și senatorul Cătălin – Daniel Fenechiu, în valoare de circa 800 lei. Totodată, el a primit și un album „Salutări din România with Love”, în valoare de 730 lei, un set de cărți „Codex constituțional. Constituțiile statelor membre ale UE”, în valoare de 950 lei și o marcă poștală și plic cu însemnele Senatului României, în ramă din plastic de culoare maro, în valoare de 310 lei din partea acelorași oficiali.

Din partea Premierului României, Nicolae-Ionel Ciucă, Președintele Parlamentului a primit o monedă din aliaj de cupru argintat cu chipul lui Ștefan cel Mare și Sfânt și pe altă parte cu monumente ale or. Chișinău, în valoare de 1 650 lei.

Igor Grosu a primit din partea Ambasadorului Republicii Populare Chineze, Yan Wenbin, un calendar tradițional chinezesc, carnet de notițe și plicuri, în valoare de 180 lei.

Din partea Katarinei Fried, Ambasadorul Regatului Suediei, Igor Grosu a primit un ghid turistic „Top 10 Stockholm”, în valoare de 70 lei.

Președintele Asambleei Naționale a Azerbaidjanului, Sahiba Gafarova, i-a dăruit lui Igor Grosu un set de birou: agendă, carnet pentru notițe, stilou, ceas de masă din cristal cu logo-ul Milli Mejlis-ului azerbaidjan, în valoare de 630 lei, un album cu poze din cadrul vizitei în valoare de 950 lei și un pahar de cristal în suport placat cu aut și argint în valoare de 750 lei.

Igor Grosu a primit un set de două pahare de cristal în suporturi placate cu aur și argint, în valoare de circa 1 500 lei, din partea Premierului Azerbaidjanului.

A primit un cadou și din partea Președintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk – Harta Ucrainei confecționată din chihlimbar, în valoare de circa 870 lei.

De asemenea, din partea Delegației grupului parlamentar de prietenie cu R. Moldova din cadrul Parlamentului Republicii Italia, Igor Grosu a primit o replică a unei fresce din interiorul clădirii Senatului Republicii Italiene, în valoare de circa 1000 de lei.

Vicepreședintele Bundestagului Germaniei, Katrin Goring, i-a oferit Președintelui Parlamentului un vas de formă pătrată din porțelan alb cu capac cu imprimeul Reichstagului german în valoare de 1 600 lei.

Din partea Delegației grupului de prietenie Republica Franceză – R. Moldova din cadrul Senatului Republicii Franceze, Igor Grosu a primit o troiță gravată, din lemn în valoare de 200 lei.

Din partea Delegației Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților a Parlamentului României, Președintele Parlamentului a primit o panglică tricolor în valoare de 150 lei și o ploscă din ceramică de culoare albastră în valoare de 730 lei.

Ambasadorul Republicii Kazahstan, Almat Aidarbekov, i-a dăruit lui Igor Grosu un set de birou: stilou, lupă, cuțit metalic de desfăcut plicuri și statuetă „Grifon” din metal, placate cu argintiu în valoare de 950 lei.

Președintele Camerei Deputaților Parlamentului României, Marcel Ciolacu i-a dăruit lui Igor Grosu o monedă din aliaj de cupru argintat, pe ambele părți gravată clădirea Parlamentului României și Camera Deputaților în valoare de 1 430 lei și o ploscă din ceramică, de culoare albă, decorativ pictată cu albastru, în valoare de 830 lei.

Ministrul cercetării, inovării și digitalizării a Guvernului României, Sebastian Burduja, i-a oferit lui Igor Grosu un timbru cu imaginea Castelului Peleș – Sinaia, România, transpus pe sticlă organică, cu dedicație Președintelui Parlamentului, în valoare de 120 lei.

Ambasadorul Slovaciei, Pavol Ivan, i-a dăruit lui Igor Grosu o sticlă de cristal pentru băuturi tari în valoare de 3 160 lei.

Președintele Senatului Parlamentului României, Florin Vasile Cîțu, i-a dăruit lui Igor Grosu o monedă din aliaj de cupru argintat pe care este gravată clădirea Parlamentului României și simbolul Senatului României, în valoare de 800 lei.

Share