Igor Grosu s-a dus să vadă cum decurg lucrările de asamblare a podului peste Prut

Igor Grosu s-a dus să vadă cum decurg lucrările de asamblare a podului peste Prut

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a vizitat lucrările de asamblare a podului flotant de pe Prut, pe bază de pontoane, care va uni orașul Leova cu satul Bumbăta din comuna Vetrișoaia, România.

Construcția care va fi finalizată în termeni foarte restânși este realizată exact pe locul unde acum 78 de ani, armata sovietică a distrus podul de piatră care era în preajmă și care asigura circulația normală peste Prut între cele două maluri.

„Este un proiect important care va permite fluidizarea traficului rutier pe acest segment al frontierei moldo-române și care va duce la ușurarea întregului circuit rutier de mărfuri de mare tonaj de pe frontieră ca urmare a agresiunii ruse din Ucraina. Conform proiectului, va fi construit și un drum adiacent, amenajat cu trotuare, iar în perimetrul orașului Leova se vor repara și intrările în curți.

Construcția podului de pontoane a fost posibilă ca urmare a desfășurării ședințelor comisiei moldo-române în domeniul transportului rutier și a grupului de lucru moldo-român în domeniul infrastructurii rutiere, în perioada 16-17 iunie 2022 ca soluție temporară la fluxul mare de unități de transport care tranzitează frontiera de stat a Republicii Moldova.

În aceste vremuri complicate trebuie să acționăm rapid pentru a veni în ajutor agricultorilor și ucrainenilor care tranzitează Republica Moldova pentru ca mărfurile să ajungă pe piețele europene. Este un proiect temporar, dedicat doar camioanelor de mare tonaj, dar vom face tot posibilul ca pe acest loc să fie construit din nou un pod de piatră care să permită oamenilor din Leova și din împrejurimi să aibă din nou acces liber și direct spre România și Uniunea Europeană”, spune Grosu.

Share